Presentació

   Davant l’allau d’informació relacionada amb la discriminació de gènere hem pensat que, al nostre centre, es feia necessari promoure l’anàlisi i la reflexió sobre aquest tema, fonamental en la nostra societat i especialment en la formació integral del nostre alumnat, com a futurs ciutadans i ciutadanes responsables i concienciats pel tema de la igualtat.

 

  Així, el nostre centre, l’IES Enric Valor de Pego, vol identificar-se amb el principi coeducador superant el simple ensenyament mixt i intentant deixar de banda mites, tabús i rols diferenciadors entre dones i homes. Pensem que aquest principi, basat en la coeducacio i el respecte, hauria de ser la base per educar en la igualtat sense cap discriminació per raó de sexe.

 

   Al llarg del passat curs 2012-13, coincidint amb l’elecció del professor Gabriel Carrión com a membre del Consell Escolar responsable del foment de la igualtat entre les dones i els homes al nostre centre educatiu, vam iniciar diferents activitats relacionades amb la igualtat i la coeducació. Així, es va crear el tauler COEDUQUEM-NOS: EL RACÓ DE LA IGUALTAT amb la participació de l’alumnat de Diver 2 i la seua professora Rosa Berbegall.

 

  El present curs 2013-14, i continuant amb aquest projecte educatiu, ens hem plantejat la creació d’un enllaç anomenat COEDUCAR-NOS IES ENRIC VALOR, que podem trobar a la página web del nostre institut, amb la intenció de que es puga convertir en un fòrum de participació de tots els membres de la nostra comunitat educativa en temes de igualtat.

 

   Aprofitem aquesta dada tan significativa, com és el Dia de la Dona, per presentar-vos-el i esperem rebre tot tipus de col.laboracions i suggeriments.

 

   Recordem que s’ha format una Comissió de seguiment de la igualtat i la coeducació al nostre centre, integrada per l’actual representant al Consell Escolar en temes de igualtat, la professora Rosa Berbegall, els alumnes primer de batxillerat Anna Vidal Ferrer i Pau Sendra Pons (a qui volem agrair de forma molt especial la seua dedicació i tasca en l’elaboració de l’esmentat enllaç COEDUCAR-NOS) i també pel professor Gabriel Carrión. Aquesta comissió queda oberta a l’espera de més persones interessades en fomar-ne part i treballar sobre aquests temes.

 

   Per a qualsevol dubte o pregunta sobre aquest projecte podeu contactar directament amb Rosa, Anna, Pau, Gabriel o amb el nostre Cap d’Estudis Joan Casanova.

 

Nota: La Comissió de seguiment de la igualtat i la coeducació al nostre centre IES Enric Valor de Pego pensa que seria convenient enunciar al nostre PEC (Projecte Educatiu de Centre), de forma clara, aquest principi coeducador perquè considera que ha de quedar constància d’aquesta filosofia coeducativa i, a més a més, que promoga un desenvolupament posterior amb repercussions importants i significatives , tant en el treball diari com en el futur educatiu del nostre centre.

 

Atenció!

Mural Dia de la Dona
Mural Dia de la Dona

Ja pots descarregar tot el material del mural sobre el Dia de la Dona en l'apartat Descàrregues". Agraïm la col·laboració a tot l'equip que ha fet possible el mural, citat en l'apartat "Notícies". Sense elles i ells res haguera estat possible. 

 

Atenció! Hem afegit informació sobre la violència de gènere en "Alumnat". Aquesta tasca ha estat realitzada per l'alumnat de Biologia Humana.

 

Els agraïm la seva col·laboració!